För den som vill

För den som vill, så är det fritt fram att köpa mig dessa saker från H&M Home.... hehe :-P










Denna måste ni bara prova

Denna är otroligt god, ni måste bara prova den :-)

Kladdkaka med jordnötter Receptbild - Allt om Mat

Kladdkaka med jordnötter

1 kaka Ingredienser

150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center

Topping:

200 g mörk choklad
2 dl jordnötter

Tillagning

KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.

TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen

Tävlar

Jag är med och tävlar om en kamera på denna blogg. HOPPAS, HOPPAS!!!

http://picsofthat.blogg.se

Vargjakt

Eftersom man ändå bor mitt i det så får jag nog skriva några rader. Nu är vargjakten slut och jag kan säga att det inte på långa vägar räcker att dom skjuter 20 vargar, det borde snarare vara 200 elr mer. Tänk på allt som dom ställer till med, som att skada och äta våra husdjur. Hur ska man kunna våga släppa ut sin hund i skogen om man inte är säker på att den kommer tillbaka? Nej, det måste vara riktiga puckon som tycker att som ska finnas kvar och så går de ut i skogen och förstör för de som ska jaga, bland annat genom att skjuta raketer för att skrämma bort vargarna....

bilder ur arkiven


En av favoritbilderna från studenten, "gamla gänget bild" som vi kallade det :-P


Saknar luggen!! (men inte ansiktsuttrycket :-P)


Shit vad kul vi hade under denna tid :-)


Hade en aning längre hår här, men de var oxå ett tag sen :-P

Ge mig nu!!

ME WANT!! GE MIG NU!!


Bara för att jag kan

Får fira med denna ikväll, bara för att jag kan :-P


20 år

Fyller 20 år idag :-P Så det fick bli en påse med "gott och blandat" från bolaget imorse när det öppnade (var ju tvungen nu när jag kangå in där och handla :-P)
Fick massor av pengar och sånt, men nästan bäst av allt var detta



Får fortfarande blåsa ut ljus


Spara/Slänga

Släng allt som (smink):
*har en unken, sur/syrlig doft.
*är klumpig, grynig eller smulig.
*har börjat skära sig.
*har förändrats i konsistensen, tex blivit vattnig.
*har blivit hårt och piggmentfattigt, gäller främst pennor.
*har ändrat färg.

Spara:
*puder och puderrouge håller i åtminstone två år. Skrapa/borsta lite på ytan om det bildats en "hinna".
*ögonskuggor håller. Du märker om det bildats en hård yta och pigmentet börjar tappas av eller att skuggan sitter dåligt.
*läppstift är tåligare än gloss, tills det börjar bli smuligt och dofta mysko.
*hårprodukter börjar bli dåliga först efter tre år.

Kom ihåg att tvätta alla borstar/svampar och allt som du använder för att ta på smink med, minst en gång i veckan för att undvika finnar och bakterier!!!

Fortsättning följer

Tips för lång hållbarhet!

*Förvara dina produkter så mörkt och svalt som möjligt. Ett badrumsskåp med varm lampor runt, eller solljus, kan förkorta hållbarheten avsevärt på exempelvis krämer, läppglans och foundations.

*På många produkter finns en märkning, en liten öppnad burk med en siffra brevid. Siffran står för hur många månader burken håller som öppnad. Märk burken med köpedatumet så håller du koll på både hållbarheten och hur dryg produkten är.

Nystart i necessären

Låt inte krossade skuggor, klumpiga mascara och dammiga läppstift ta värdefull plats i din necessär. produkter ska vara fräscha, så sålla bort allt med passerat bäst-före-datum!

Foundation:
En foundation håller sig inte fräsch längre än ett år. De som kommer i pumpflaska är helt klart mest hygieniska eftersom du inte behöver vara nere i burken och peta med fingrarna.

Mascara:
Ögonen är jättekänsliga för bakterier och kan bli infekterade. mascaran kan bli dålig efter tre-fyra månader. När borsten ser ut att ha blivit överkörd av en lastbil och innehållet är grynigt och luktar stark - då är det dags att slänga!

Läppglans:
Jag vill inte tänka på allt som åker tillbaka in i hylsan varje gång man glossat sig....En unken doft och vattnig koncistens är lika med varning. Ge ditt läppglans tre till fyra månaders livslängd.

Krämrouge:
När ditt krämrouge är grynigt, svårapplicerat och luktar unket, vilket brukar hända efter ett år, år det slängdags. Använd en tops när du ska ta upp krämen. Dra av krämrouget på handryggen och ta med fingret därifrån.

Concealer:
En concealer kan hålla i allt från fyra månader till ett helt år, väldigt mycket beroende på förpackning och användningsområde. Runt ögonen är det som känsligast så en sådan ljusreflekterande concealer kan du behöva byta oftare. Främst märker du skillnad på doften, som kan kännas unken.

Kajal:
En kajalpenna håller längre tack vare att  du vässar den, då får du ju bort det översta lagret med bakterier. Tänk på att rebgöra vässaren ibland.


Bloggar

Några av de bloggar som jag läser varje dag:

http://bloggamandas.blogg.se/
http://micahs.se/
http://sminkan.blogg.se/
http://kalasgott.blogg.se/
http://isabelles.nu/
http://keeela.blogg.se
http://finest.se/falsksanning




Dagens recept


Dessa är jättegoda, har gjort dem många gånger :-)

Engelska choklad- och hallonscones

Engelska choklad- och hallonscones

8 8 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
0.5 0.5 dl råsocker
125 125 g kallt smör
1 1 ägg
2 2 dl mjölk
100 100 g hackad mörk choklad 70%
150 150 g frysta hallon
Vispat ägg och råsocker till pensling

Tips!
När man gör dessa scones så måste bären vara frysta när man blandar dem i degen. Annars så blir det bara sylt av dem! I England serveras scones med grädde och sylt, jag tycker att dessa är supergoda med lite Philadelphiaost.

 

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.

2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.

3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.

4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.

5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.

6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.

8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.


Dagens recept

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Chokladkaka:
100 100 g smör
100 100 g choklad
2 2 st ägg
2 2 dl socker
110 110 g vetemjöl
1 1 dl hasselnötkärnor
Till servering:
grädde
vaniljsocker
färska jordgubbar

Gör så här

1. Sättt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt.

2. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter.

3. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.


Moster

Blev moster idag :-) !!

Nytt favoritrecept

Kolatårta

Kolatårta

Botten:
4 4 st ägg
2 2 dl strösocker
300 300 g rostad & riven/hackad mandel
Fyllning:
1 1 dl socker
2 2 dl vispgrädde
1 1 st äggula
150 150 g smör
200 200 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Bottnar: Rosta mandeln i en torr panna. Mal eller hacka den fint.

3. Vispa ägg och socker under cirka 20 minuter. Blanda ner nötterna/mandeln och häll smeten i en form med löstagbar kant.

4. Baka i 180 grader cirka 30-45 minuter.

5. Kolasås: Sjud upp grädde och socker till cirka 60 grader.

6. Lägg i smör och choklad i mindre bitar. Sjud upp under omrörning tills det precis börjar koka. (Om det skär sig kan man mixa ihop med stavmixer.) Låt kallna.

7. Bred krämen på tårtbottnen och servera.


Några ögonblick...

Några av mina favoritbilder/minnen :-)






















Vit bakgrund

Kan någon hjälpa mig att skaffa en annan färg på bakgrunden? fattar inte hur jag ska göra :-P

så sant, så sant

"Vi kvinnor förväntas ha: rådjursögon, smultronläppar, äppelkinder, persikohy, getingmidja, pianofingrar, ben som ett föl, hållning som ett fullblod. Dessutom ska man dofta som en sommaräng, äta som en mus, vara trogen som en hund, glad som en lärka, snabb som en vessla, spännande som en tiger o kåt som en kanin. Inte konstigt man är trött ibland"
Så sant, så sant :-P

Ännu mera gott

Crème brûlée

Crème brûlée

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antal portioner:
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser

6 6 st äggulor
2 2 dl vispgrädde
3 3 dl mjölk
80 80 g socker
1 1 st vaniljstång
Till karamellisering:
2 2 msk farinsocker
2 2 msk strösocker

Tips

Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.

3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

4. Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

5. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

6. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.

7. Serveras direkt.

 

Även denna efterrät är otrolig :-) har gjort den många gånger och den är fortfarande lika god.


Recept

Kollar på recept på recept.nu (tantvarning elr? :-P)
Hittade en sak som jag har varit sugen på sen vi var i turkiet i september

Chokladfondant

Chokladfondant

Foto: TV4

Antal portioner: 8
Ingredienser

3 3 st ägg
130 130 g socker
100 100 g mörk blockchoklad
100 100 g smör
55 55 g mjöl

Gör så här

1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.

2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.

3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.

4. Smörj och pudra 1,5 liters formar med kakao.

5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en kula choklad och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.

6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.

7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.

 

Denne efterrätt är helt underbar :-P


me love you long time

Me like. Me want.

dessa saker från forever21 skulle jag inte säga nej till precis. denna sida kommer nästan alla mina favoritkläder ifrån, synd bara att det är så dyr frakt när man beställe där ifran. annars hade jag helst klart gjort det oftare.



Snö (som fan)

Sitter inne framför tvn/brasan. Det är ju typ en halvmeter snö utanför fönstret, så stannar nog helst inne hela dagen :-P




madicken



Kollar på madicken (på fyran), riktig barndomsfilm :-)

äta, äta och åter äta :-P

har ätit brownies idag, bakat sockerkaka med choklad i, druckit vin(även cola) och ätit popcorn :-P slank även ner baconsås med snabbmakaroner en sväng tidigare idag.
det är tur att jag har skaffat gymkort, så att man än kan komma i beachform till sommaren :-P haha

men man måste äta för att överleva, så sant som det är sagt ;-P


Ny header

Skulle verkligen behöva en ny header, får ta och be någon att göra en åt mig :-P

Några av dessa bilder ska nog få bli med då:







elr några andra :-P

Konen :-P

Denna lilla vovve gjorde oss sällskap under nyårsafton :-)


Utomrikes :-P

Va skönt det skulle vara om man kunde åka utomlands ni igen