Shoes are a girls best friend

Vem skulle inte vilja ha dessa snyggingar? :-P


Låtar, låtar, låtar....

Ge mig tips på låtar som jag kan ta hem, all min musik har ju försvunnit.

Usch så gôtt :-)

Chokladtryffeltårta

Chokladtryffeltårta

Lyxigt på godisbordet! En hel tårta där alla skär sin egen bit.

Ingredienser

20-30 bitar

1 dl rostad mandel
1 dl Arla Ko® vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
10–15 italienska mandelskorpor
flingsalt

Gör så här

Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv


Känningar, men inte till salu

Har en känsla av att jag inte behöver alla dessa klänningar, räkna nog till minst 20 st :-P
Så går det när man handlar allt man ser som man tror man behöver :-p




Miss you girls

Kul om man kunde träffas alla under lovet, i alla fall dom som kan.






Grekland

Tänk om det kunde vara sommar


Tävling

Första tävlingen i bloggen.

Skriv bara att du vill vara med i tävlingen så lottar jag om vem som vinner (priset sponsras från evasunderkläder.se)

Tävlingen avslutas på måndag.

Tävlingen är avslutad, vinnaren medelas under kvällen. Tack alla som varit med.

Viktiga frågor

Varför anses man vara en vettig människa om man tror på gud men som ett smärre psykfall om man tror på spöken?

Varför är det så svårt att skilja på höger och vänster i pressade lägen?

Varför är det så känsligt att avslöja vad man röstar på?

H&M news

Det bästa med att vara vaken tidigt på morgonen är att man alltid hinner beställa av h&m nyheter innan alla andra sett att det har kommit in nya grejer, då hinner man få den storlek som man vill ha.






You suger

Kul att minst 600-700 bilder har försvunnit från datorn efter att dom skulle "laga" den.... Den som vill får gärna skicka festbilder och sånt.

I got it back

Nu har jag äntligen fått tillbaka datorn från teknikern efter en vecka. Nu ligger allt huller om buller så det blir bara att sätta sig ner och lägga rätt allt.

Semeldagen :-)



Någon som har tryckt i sig någon sådan här idag än då? Själv har jag bara lyckats med en hittills idag.

Allt du inte visste att du ville veta om semlan:

Namnet:

Kommer från det latinska namnet för fint vetemjöl, simila (det finaste vetemjölet). Men semlan har fler namn: fastlagsbulle, fettisdagsbulle och hetvägg.

Så många äter vi:

Enligt Svenska Bageriförbundet sätter den genomsnittlige svensken i sig fyra-fem semlor per säsong. Varje semla innehåller cirka 500 kilokalorier. Grädde: 130 kcal, mandelmassa: 200 kcal, bulle: 160 kcal och florsocker: 8 kcal. En vuxen människas dagsbehov av energi ligger mellan 2 000 och 3 000 kcal beroende på hur mycket man rör sig.

Ursprung:

En typ existerade under romarriket. Romarna introducerade denna kulinariska uppfinning i Germanien, i tyska urkunder från medeltiden återfinns ordet semala. Den första semlan i norra Europa finns på en målning från 1250 i en dansk medeltidskyrka.

När semlan kom till Sverige:

I Gustav Vasas bibel från 1541 kan man läsa om tackoffer i form av ”bakade semlokakor blandade med olio”.

Semlan som statussymbol:

Detta utsökta bakverk var från början högreståndskultur och inget for vanligt folk. Det berodde bland annat på att fattigt folk inte hade råd med vitt vetemjöl.

Regionala skillnader:

På 1700-talet uppstod regionala skillnader i ätvanorna. I södra Sverige åts semlorna på fastlagsmåndagen (bullamåndag), medan de i övriga landet åts på fastlagstisdagen (fettisdagsbullar). Norrlänningar särskiljer sig genom att gärna äta semlan som efterrätt till bruna bönor och fläsk, medan man i övriga landet tar den till kaffet.

Utvecklingen:

Under namnet hetvägg, en försvenskning av tyskans heisse Wecken (varma kilar), introducerades bullarna med killiknande form, for att få bättre rum på botten av en kastrull, där de mandelfyllda bakverken före servering kokades i mjölk. Under 1800-talet började man äta dem utan föregående kokning, men med mjölk, socker och kanel. Det var först vid sekelskiftet som den moderna semlan med vispgrädde under locket lanserades av yrkesbagare och konditorer.

Det katolska ursprunget:

Semlan, eller fastlagsbullen, fortfarande det namn som används i södra Sverige, hör intimt ihop med den katolska fastan. Fastlagen föregick den 40 dagar långa fastan och bestod av fastlagssöndagen, bullamåndagen och fettisdagen. Man samlade på sig fett genom att käka semlor inför fasteperioden.

Semlor i litteraturen:

Den läspande, därav uttalet ”temlor”, mästerdetektiven Ture Sventon, åt massor av semlor i Åke Holmbergs ungdomsböcker och inköpen skedde alltid på Konditori Rosa: ”landets enda fackmässigt skötta konditori”, enligt mästerdetektiven.

 

Rekordsemlan:

Bagare i Alingsås bakade största semlan till Bullfesten den 13 februari 1996. Den var 113 cm i diameter och vägde ca 60 kg, med grädde och mandelmassa 134 kg. Denna jättelika semla finns upptagen i Guinness rekordbok.


Bambi är inte ett rådjur

Någon mer som har tänkt på att Bambi är ett rådjur när han är liten och sen blir en kronhjort när han är stor? Väldigt konstigt eftersom den inte precis kan bli en annan ras när den är stor. Vi har kommit fram till, efter analys, att det måste vara en vitsvanshjort :-P


Bambi


Vitsvanshjort is Bambi



Har jag krossat allas tanke om att Bambi är ett sött litet rådjur nu :-P

Summer

Vill ha sommar och inte knädjup snö och 20 minusgrader.



Tänk om det kunde vara så här fint och VARMT väder nu....