För den som vill
Denna måste ni bara prova
Kladdkaka med jordnötter
1 kaka Ingredienser
150 g | smör |
---|---|
2 dl | strösocker |
2 st | ägg |
3,5 dl | vetemjöl |
1 dl | kakao |
78 g | chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center |
Topping:
200 g | mörk choklad |
---|---|
2 dl | jordnötter |
Tillagning
KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen
Tävlar
Vargjakt
bilder ur arkiven
En av favoritbilderna från studenten, "gamla gänget bild" som vi kallade det :-P
Saknar luggen!! (men inte ansiktsuttrycket :-P)
Shit vad kul vi hade under denna tid :-)
Hade en aning längre hår här, men de var oxå ett tag sen :-P
Ge mig nu!!
Bara för att jag kan
20 år
Fick massor av pengar och sånt, men nästan bäst av allt var detta
Får fortfarande blåsa ut ljus
Spara/Slänga
*har en unken, sur/syrlig doft.
*är klumpig, grynig eller smulig.
*har börjat skära sig.
*har förändrats i konsistensen, tex blivit vattnig.
*har blivit hårt och piggmentfattigt, gäller främst pennor.
*har ändrat färg.
Spara:
*puder och puderrouge håller i åtminstone två år. Skrapa/borsta lite på ytan om det bildats en "hinna".
*ögonskuggor håller. Du märker om det bildats en hård yta och pigmentet börjar tappas av eller att skuggan sitter dåligt.
*läppstift är tåligare än gloss, tills det börjar bli smuligt och dofta mysko.
*hårprodukter börjar bli dåliga först efter tre år.
Kom ihåg att tvätta alla borstar/svampar och allt som du använder för att ta på smink med, minst en gång i veckan för att undvika finnar och bakterier!!!
Fortsättning följer
*Förvara dina produkter så mörkt och svalt som möjligt. Ett badrumsskåp med varm lampor runt, eller solljus, kan förkorta hållbarheten avsevärt på exempelvis krämer, läppglans och foundations.
*På många produkter finns en märkning, en liten öppnad burk med en siffra brevid. Siffran står för hur många månader burken håller som öppnad. Märk burken med köpedatumet så håller du koll på både hållbarheten och hur dryg produkten är.
Nystart i necessären
Foundation:
En foundation håller sig inte fräsch längre än ett år. De som kommer i pumpflaska är helt klart mest hygieniska eftersom du inte behöver vara nere i burken och peta med fingrarna.
Mascara:
Ögonen är jättekänsliga för bakterier och kan bli infekterade. mascaran kan bli dålig efter tre-fyra månader. När borsten ser ut att ha blivit överkörd av en lastbil och innehållet är grynigt och luktar stark - då är det dags att slänga!
Läppglans:
Jag vill inte tänka på allt som åker tillbaka in i hylsan varje gång man glossat sig....En unken doft och vattnig koncistens är lika med varning. Ge ditt läppglans tre till fyra månaders livslängd.
Krämrouge:
När ditt krämrouge är grynigt, svårapplicerat och luktar unket, vilket brukar hända efter ett år, år det slängdags. Använd en tops när du ska ta upp krämen. Dra av krämrouget på handryggen och ta med fingret därifrån.
Concealer:
En concealer kan hålla i allt från fyra månader till ett helt år, väldigt mycket beroende på förpackning och användningsområde. Runt ögonen är det som känsligast så en sådan ljusreflekterande concealer kan du behöva byta oftare. Främst märker du skillnad på doften, som kan kännas unken.
Kajal:
En kajalpenna håller längre tack vare att du vässar den, då får du ju bort det översta lagret med bakterier. Tänk på att rebgöra vässaren ibland.
Bloggar
http://bloggamandas.blogg.se/
http://micahs.se/
http://sminkan.blogg.se/
http://kalasgott.blogg.se/
http://isabelles.nu/
http://keeela.blogg.se
http://finest.se/falsksanning
Dagens recept
Dessa är jättegoda, har gjort dem många gånger :-)
Engelska choklad- och hallonscones
8 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g hackad mörk choklad 70%
150 g frysta hallon
Vispat ägg och råsocker till pensling
När man gör dessa scones så måste bären vara frysta när man blandar dem i degen. Annars så blir det bara sylt av dem! I England serveras scones med grädde och sylt, jag tycker att dessa är supergoda med lite Philadelphiaost.
Gör så här
1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.
4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.
5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.
6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.
Dagens recept
Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde
Chokladkaka:
100 g smör
100 g choklad
2 st ägg
2 dl socker
110 g vetemjöl
1 dl hasselnötkärnor
Till servering:
grädde
vaniljsocker
färska jordgubbar
Gör så här
1. Sättt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter.
3. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
Moster
Nytt favoritrecept
Kolatårta
Botten:
4 st ägg
2 dl strösocker
300 g rostad & riven/hackad mandel
Fyllning:
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 st äggula
150 g smör
200 g mörk choklad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Bottnar: Rosta mandeln i en torr panna. Mal eller hacka den fint.
3. Vispa ägg och socker under cirka 20 minuter. Blanda ner nötterna/mandeln och häll smeten i en form med löstagbar kant.
4. Baka i 180 grader cirka 30-45 minuter.
5. Kolasås: Sjud upp grädde och socker till cirka 60 grader.
6. Lägg i smör och choklad i mindre bitar. Sjud upp under omrörning tills det precis börjar koka. (Om det skär sig kan man mixa ihop med stavmixer.) Låt kallna.
7. Bred krämen på tårtbottnen och servera.
Några ögonblick...
Vit bakgrund
så sant, så sant
"Vi kvinnor förväntas ha: rådjursögon, smultronläppar, äppelkinder, persikohy, getingmidja, pianofingrar, ben som ett föl, hållning som ett fullblod. Dessutom ska man dofta som en sommaräng, äta som en mus, vara trogen som en hund, glad som en lärka, snabb som en vessla, spännande som en tiger o kåt som en kanin. Inte konstigt man är trött ibland"
Så sant, så sant :-PÄnnu mera gott
Crème brûlée
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Antal portioner:
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
Till karamellisering:
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
Tips
Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
4. Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
5. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
6. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.
7. Serveras direkt.
Även denna efterrät är otrolig :-) har gjort den många gånger och den är fortfarande lika god.
Recept
Hittade en sak som jag har varit sugen på sen vi var i turkiet i september
Chokladfondant
Foto: TV4
Antal portioner: 8
Ingredienser
3 st ägg
130 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
55 g mjöl
Gör så här
1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5 liters formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en kula choklad och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.
7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.
Denne efterrätt är helt underbar :-P
me love you long time
dessa saker från forever21 skulle jag inte säga nej till precis. denna sida kommer nästan alla mina favoritkläder ifrån, synd bara att det är så dyr frakt när man beställe där ifran. annars hade jag helst klart gjort det oftare.
Snö (som fan)
madicken
Kollar på madicken (på fyran), riktig barndomsfilm :-)
äta, äta och åter äta :-P
det är tur att jag har skaffat gymkort, så att man än kan komma i beachform till sommaren :-P haha
men man måste äta för att överleva, så sant som det är sagt ;-P
Ny header
Några av dessa bilder ska nog få bli med då:
elr några andra :-P