Recept
Hittade en sak som jag har varit sugen på sen vi var i turkiet i september
Chokladfondant
Foto: TV4
Antal portioner: 8
Ingredienser
3 st ägg
130 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
55 g mjöl
Gör så här
1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5 liters formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en kula choklad och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.
7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.
Denne efterrätt är helt underbar :-P