Ännu mera gott

Crème brûlée

Crème brûlée

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antal portioner:
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser

6 6 st äggulor
2 2 dl vispgrädde
3 3 dl mjölk
80 80 g socker
1 1 st vaniljstång
Till karamellisering:
2 2 msk farinsocker
2 2 msk strösocker

Tips

Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.

3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

4. Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

5. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

6. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.

7. Serveras direkt.

 

Även denna efterrät är otrolig :-) har gjort den många gånger och den är fortfarande lika god.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback