Dagens recept


Dessa är jättegoda, har gjort dem många gånger :-)

Engelska choklad- och hallonscones

Engelska choklad- och hallonscones

8 8 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
0.5 0.5 dl råsocker
125 125 g kallt smör
1 1 ägg
2 2 dl mjölk
100 100 g hackad mörk choklad 70%
150 150 g frysta hallon
Vispat ägg och råsocker till pensling

Tips!
När man gör dessa scones så måste bären vara frysta när man blandar dem i degen. Annars så blir det bara sylt av dem! I England serveras scones med grädde och sylt, jag tycker att dessa är supergoda med lite Philadelphiaost.

 

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.

2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.

3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.

4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.

5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.

6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.

8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.


Kommentarer
Postat av: bloggamanda-det är drömmen man vill ha och verkligheten man får ta.

Postat av: bloggamanda-det är drömmen man vill ha och verkligheten man får ta.

sv :haha håller med. ont i huvudet och sitter i skolan :/

2011-01-12 @ 13:17:21
URL: http://bloggamandas.blogg.se/
Postat av: caroline

gud vilka härliga recept!!

2011-01-12 @ 14:14:00
URL: http://nattstad.se/ccarro

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback